MZES KARCSONYFA
Igazi, karcsonyra val mzes finomsg.
Elksztse
25 dkg mzet 12 dkg cukorral, 7 dkg vajjal, 6 dkg sertszsrral, 1 evkanl tejjel, lassan felmelegtnk, sszedolgozunk, majd hidegre tesszk. A majdnem kihlt masszba 1 mokkskanl citromlevet, 2 mokkskanl rlt fahjat, 1 tasak stporral elvegytett 50 dkg lisztet, 30 dkg rlt mogyort dolgozunk bele. 3-4 mm vastagra nyjtjuk a tsztt, majd klnbz nagysg csillag alak formkkal kiszrjuk. (ha hzagosabbra akarjuk a ft kszteni akkor szrjunk ki, kis karikkat is). A tetejnek pedig egy flgmbt formzunk. Stben pr perc alatt megstjk. A kpen lthat mdon sszerakjuk, ami lehet ragaszts, vagy hurkaplcikra val fzs is. Amikor sszefztk akkor a kvetkez cukorhabbal dszitjk:1 db tojsfehrje 16dkg porcukor, 1 kvskanl ecet. Azonban felhasznlhatunk hozz mandult, aszalt gymlcsket, stb.(amiket a nyerstsztra rakunk a sts eltt) A mini dszekkel is hangulatos!
Sok sikert! :-)
forrs
DOKI ~ PAPUCS |
|